sâmbătă, ianuarie 10, 2009 | Posted in , ,
Mai jos aveţi câteva exemple cu ce ştie să facă SketchUp. Este un program extrem de simplu, rapid şi care dă rezultate de excepţie. Trebuie doar să te obişnuieşti cu utilizarea lui.

Proiectul a fost făcut pentru MaxHouse, o firmă din Arad, şi reprezintă un model de amenajare a unei băi, pentru un client care dorea să cumpere gresie şi faianţă şi nu ştia exact ce să aleagă. Clientul a ales două tipuri de gresie şi faianţă (unul pe verde şi cel din imagini, la care s-a oprit) şi dorea să vadă înainte să cumpere câteva modele de amenajare.Proiectul a fost făcut la scară, cu dimensiunile reale ale băii clientului.

Vedere de sus:

Category: , ,
��
sâmbătă, ianuarie 10, 2009 | Posted in , ,
SketchUp (pe scurt SU) e un soft de la Google, care îţi permite să "construieşti" un obiect tridimensional în timp real. Obiectul poate fi: o casă, o piesă de motor,javascript:void(0) un corp de mobilă etc. Doar imaginaţia omului este limita.

SU nu este destinat profesioniştilor, fiind mai limitat decât AutoCad-ul, Max Studio sau alte softuri destinate arhitecţilor/proiectanţilor profesionişti. SU este mai mult pentru pasionaţii de 3D neprofesionişti, de aceea are o versiune perfect utilizabilă gratuită. Are şi o versiune Pro, dar diferenţele de funcţionalitate nu sunt foarte mari. Diferenţa cea mare e la "plug-in"-uri, la opţiuni de exportare a modelelor.

Un plus al celor de la Google este 3D Warehouse-ul, un site unde se găsesc obiecte 3D care pot fi descărcate pe calculatorul propriu şi utilizate în proiectele personale, totul fără costuri. Doar căutarea şi clicul, care costă timp, în rest totul e absolut gratuit. Iar complexitatea şi varietatea modelelor/obiectelor este foarte mare.

Un alt plus pentru utilizarea Su este legătura lui cu Google Earth. Pentru aceia dintre voi care nu ştiţi cu ce se mănâncă GEarth-ul, vă spun pe scurt: GE este un proiect care reprezintă lumea (exact, tot Pământul) în varianta virtuală/digitală. Este un soft care permite vizualizarea 2D sau 3D a diferitelor locuri de pe Terra. Fotografii din satelit, la o scară foarte mare, posibilitatea de a reda relieful unei zone, de a insera fotografii sau descrieri de locuri. Ar putea constitui un excelent loc de plecare pentru o campanie de marketing online (insuficient folosită încă, cel puţin în România)

Cei de la Google vin în sprijinul utilizatorilor de SU printr-o serie de "help pages", dar şi video tutoriale, chiar şi cele făcute de către utilizatori. Totuşi, acestea sunt inaccesibile în limba română. Deşi SU este deosebit de uşor de utilizat, pentru cei care nu cunosc limba engleză se poate dovedi dificil, mai ales dacă intrăm în probleme specifice de modelare şi render.

Acest blog este destinat utilizatorilor SU din România, fie că sunt începători sau avansaţi. El va conţine articole despre Su, tutoriale, video-tutoriale, modele, exemple de render, articole despre decoraţiuni interioare etc.

Vă rog să lăsaţi comentarii cu eventuale subiecte pe care aţi dori să le tratez. Nu sunt super-expertă în SU, dar poate fotografia următoare vă demonstrează că mă descurc destul de bine. Există răspunsuri pentru orice întrebare şi orice problemă îşi găseşte soluţia.Category: , ,
��